Vintertid

Nu är äntligen Internetshoppen online! Kan inte påstå att den är färdig men på god väg. Den här söta creme färgade väckarklockan från Green Gate har precis kommit in och jag är helt såld! Det var med stort nöje, i dubbel bemärkelse, som jag ställde tillbaka denna ljuvliga klocka en timme igår kväll innan jag gick och la mig! Här kommer ni till Internetshoppen och väckarklockan!

Hoppas att ni har en underbar söndag!


Tysk musik.

Efter över tio år i ett tysktalande land har jag vant mig vid James Bonds tyska röst och jag kan Patrick Swayzes repliker utantill på både engelska och tyska i Dirty Dancing. Inte för att jag tycker att det låter bättre utan jag har helt enkelt blivit miljöskadad. Tyska har aldrig varit mitt älsklingsspråk och jag har alltid uppfattat det som ett väldigt hårt och känslokallt språk ... ändå tills jag upptäckte den tyska musiken. Vilka artister, röster och vilket fantastiskt välutvecklat, känsloladdat och beskrivande språk! Ja, så klart inte alla, men det finns verkligen en hel del som jag aldrig mer skulle vilja vara utan. Eftersom jag lovat att tipsa om ett par av mina favorit artister tänkte jag börja med min absoluta nummer 1... the one and only Xavier Naidoo. Ja, jag vet att namnet inte är direkt tyskklingande, men tysk är han. Den första låten börjar på engelska och går sen över i tyska och för mig är skillnaden enorm. Tyskan är så himla mycket vackrare! Vad tycker ni?
http://www.youtube.com/watch?v=RPN88D_HjMU&feature=related
Helt enkelt en underbar låt och röst!

Nästa låt är med Xavier Naidoo och Söhne Mannheims. Det var så det började, kanske lite som att jämföra med Per Gessle och Gyllene Tider hrm ... jag är ett stort Gessle fan med måste ändå säga att det är en viss ;) skillnad! Texten är fantastisk ... går rakt in hjärtat och stannar där.
http://www.youtube.com/watch?v=vMkJIGVkPwQ&feature=related

Det finns naturligtvis många låtar av Naidoo och Söhne Mannheims som är minst lika bra som de jag lagt upp. Den sista låten har säkert alla hört som sett Asterix och Obelix filmen. Den svenska rösten tillhörde ingen mindre än Peter Jöback och ja, jag har alltid tyckt om Jöback men måste erkänna att han inte har en chans mot Naidoo! Texten är mer detaljerad och känsloladdad på tyska än svenska. Vackert! Lyssna och njut!
http://www.youtube.com/watch?v=tWE4dy32094

Jag har fått en helt annan syn på det tyska språket sen jag börjat att lyssna på deras musik. Det är som allt det hårda och kantiga mjukas upp och fylls med liv när de sjunger. Xavier Naidoo's röst glömmer man aldrig, den etsar fast sig i minnet och ger garanterat gåshud. Hade varit roligt att få lite kommentarer från er som läser. Vad tycker ni? Jag ser ju att det är många som är inne varje dag och tittar och det hade varit så kul att få någon kommentar!

Kram så länge!

Höstdagar i Amden

Vi hade det underbart i Amden. Det var verkligen en välbehövlig paus, framför allt för Roger som nästan jobbat både dag och natt de senaste veckorna. Vi körde upp tisdag kväll och började med att elda i kaminen, det regnade ute och det passade perfekt till att äta ostfondue och bara mysa inne. Onsdag morgon vaknade vi till strålande solsken och packade några ryggsäckar och begav oss ut på vandringsfärd. Målet var bergstoppen "Gulmen". Det såg inte ut till att vara särskilt långt bort när man bara tittade, men jag kan lova att det kändes i benen dagen efter!

 
Vårt mål "Gulmen", 1788 meter över havet. Här står vi vid stugan där vi började vår vandring.

         
Här har vi kommit en bit på väg, men har fortfarande det värsta framför oss.

       
Vi pausade ett par minuter och njöt av utsikten.

   
Den sista sträckan var tung (framför allt för mig) och det krävdes lite små pauser även för Lia.


Äntligen uppe på toppen ... det var mödan värt, vilken härlig känsla och vilken fantastisk utsikt!

    
Vi åt lite medhavd picknick på toppen innan vi begav oss av hemåt.Det var en trött men glad familj som efter 4 timmars vandring kom hem till stugan.

   
Lite senare efter dusch och vila promenerade vi till en mysig restaurang och åt kvällsmat.

 

          
Till barnens stora förtjusning så såg vi ett par gemser (alpgetter) utanför stugan både torsdag och fredag morgon!

Tyvärr var vi tvungna att köra hem på fredagen igen. Underbart är kort - men hellre kort än inget alls ;)

Nu ska jag gå en runda med Lia innan jag kryper upp i sängen för att läsa lite. Resten av familjen sitter bänkade framför tv'n och tittar på fotboll ... vad annars?

Hej så länge!

RSS 2.0