Hemma hos Familjen Biafora


I söndags var vi inbjudna hos Familjen Biafora. Vi blev riktigt bortskämda och jag har nog aldrig ätit så mycket som den söndagen! Först blev det en fördrink med massa gott tilltugg. Sen blev det till allas förtjusning (pojkarnas älsklingsrätt) lasagne. Så gott! Jag var proppmätt efter att tryckt i mig mer än vad jag egentligen orkade. När sen tallrikarna plockades undan och salladen kom fram började jag att undra vad det var frågan om. Det visade sig att lasagnen bara var förrätt ... sen blev det panerad schnitzel och sallad. Oj, oj, oj ... efter det blev det färsk frukt och ännu senare tårta, muffins, marshmallows. och gräddbullar. Roger bara skrattde, han vet ju hur det är i italienska familjer och jag måste konstatera att jag är glad att jag inte är ingift i en italiensk familj för då hade jag rullat fram! Men gott var det och vi njöt för fullt!


                           

 

             

Jag hade glömt min kamera hemma så jag fick låna dotterns mobil för att ta lite foto till bloggen. Kvaliteten är inte den bästa men man ser ju hur fint och mysigt de har det hemma. Både ute och inne!

       

Jag och Ruth lärde känna varandra på BB då vi delade rum och jag tror att vi skrattade oavbrutet de dagar vi var tvungna att vara där. I Schweiz är det annorlunda än i Sverige. Här måste man stanna minst 3 dagar innan man får åka hem. Det har kanske blivit annorlunda nu, men då för snart 10 år sedan var det så. Vi gjorde i alla fall det bästa av situationen och hade det väldigt skoj! Så olika som vi är - så roligt har vi det ihop. Då vi öppnade Vanille &  Zimt i Brugg sa Ruth att hon gärna skulle vilja jobba någon lördag i månaden och det sa jag ja till med en gång. Det har jag aldrig ångrat!

Tack för en härlig söndag med mycket skratt och god mat!


Höstlov

Nu börjar det att bli mörkt tidigt och även om det blir över 20°C på dagen så är det kyligt på morgonen. Hösten är inte direkt min favorit årstid men nu känns det riktigt bra. Mysigt att kura upp sig i soffan med en kopp the och en bra bok. Eller hyra någon bra film och bara slappa lite. Promenaderna med Lia är också underbara nu när luften är klar och skogen skimrar i brun-guldiga nyanser.Barnen har två veckors höstlov framför sig och nu ska jag börja att ta tag i vårt hem ... som vanligt är det längst ner på prioriteringslistan. Tiden räcker knappt till att plocka, städa, tvätta och stryka och när det är gjort finns inte så mycket lust och ork kvar för att piffa och göra fint. Men nu känner jag att motivationen så sakta börjar att komma tillbaks och eftersom barnen är hemma hela dagarna kan jag bara jobba några timmar om dagen. Green Gates nya kollektion är så fin och även Bloomingville har underbara saker som skulle passa bra hemma hos oss. 

Igår var vi på besök hos några vänner och i nästa inlägg ska jag visa lite foto på hur fint de har det! Mina solstrålar!

Full rulle som vanligt och jag hinner inte med hälften av alla saker jag vill göra. För tillfället tar internetshopen som jag håller på med nästan all min tid. Vi har också fått, mindre trevligt, besök i butiken i Zürich. Nämligen av Livsmedelskontrollören. Kanton Zürich har annorlunda bestämmelser än i kanton Aargau (såklart, varför göra saker och ting lätt när det går att göra det komplicerat ;)?) där vi har våra andra butiker. Vi måste sätta in och dra vatten till en vask bredvid chokladvitrinskåpet. Det räcker inte med att vi har vask på övervåningen och ute på toaletten ... sen måste vi måla om trappan ner till källaren där vi har förråd, färgen blättrar lite och det är ju väldigt ohygieniskt. Det och ett par andra småsaker som han hittade måste vi fixa rätt så omgående. Suck, som om man inte har nog att göra ändå när man precis startat upp en ny butik. Därav min frånvaro i bloggen. För tillfället har vi fler besökare än någonsin och det glädjer mig! Jag har även fått många mail med både komplimanger och förfrågningar när jag äntligen ska göra ett nytt inlägg. Så jag bjuder på en bild på mina underbara pojkar som lyser upp mina, för tillfället, rätt så stressiga dagar! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på dem och känner en stor tacksamhet över att få ha två så friska och fina barn!Fotot är taget i fredags innan vi gick på Cirkus Nock. Föreställningen var väldigt bra och ett stort tack till Garage Wüst i Windisch som hade bjudit in oss.
Hej så länge!


RSS 2.0